Mër, Sht 28, 2022
Banner Top
Banner Top
Disa nga arsyet se pse keni problem me këmbët gjatë shtatzënisë

Shkaku kryesor për problemi me këmbët mund të jetë shtimi në peshë që transformon qendrën e gravitetit të trupit duke vënë presion shtesë në këmbët tuaja. Përveç kësaj, udhëtimet e shpeshta në banjo së bashku me qarkullimin e vonuar të gjakut nuk ndihmojnë aspak. Venat vohen nën presion të tepërt për shkak të peshës së përplasjes së fëmijës, si dhe mitrës, të cilat kontribuojnë në ënjtje.

Këtu do të ju paraqesim problemet më të zakonshme të këmbëve që ndodhin gjatë shtatëzanisë:

Ky është një gjendje e karakterizuar nga një lëng i tepruar që ngrihet në ind i cili rezulton me ënjtje. Lëngu mund të mbahet me ujë ose madje edhe gjak. Ekziston shumë presion mbi vena dhe venat e legenit të shkaktuara nga përplasja e mitrës , duke ngadalësuar rrjedhjen e gjakut. Gjaku, pra në këmbë dhe indet e kyçit të këmbëve që shkaktojnë ënjtje ekstreme. Ndërsa edema është e zakonshme gjatë tremujorit të tretë, mund të ndodhë edhe gjatë gjithë kohëzgjatjes së shtatëzënisë në disa gra.

Kjo gjendje përfshin pjesë të rrafshuara të këmbëve, dhe zakonisht quhet “këmbë të sheshta. Kjo  mund ta bëjë të vështirë për të ecur dhe për të rritur tendosjen në këmbët tuaja.

Më të zakonshme gjatë shtatzënisë, venat me variçe shkaktohen për shkak të valvulave të gabuara në venë ose mureve të dobësuara të venave. Në një person me varikoz, venat blu dhe të fryrë duken të dukshme në lëkurë.  Dhimbjet zakonisht shfaqen gjatë tremujorit të dytë për shkak të lodhjes, shtimit të peshës dhe ënjtjes së këmbës.

Youtube

Arkiva

Kategoritë