Mër, Dhj 8, 2021
Banner Top
Banner Top
Disa gjëra që duhet t’i dini për diabetin e tipit 2

Diabeti është një nga sëmundjet më të zakonshme në mbarë botën, rreth 8.5 përqind e të rriturve në mbarë botën jetojnë me këtë gjendje.

Diabeti i tipit 2 është forma më e zakonshme për të cilën mund të keni dëgjuar. Hulumtimet e vazhdueshme në vitet e fundit kanë përmirësuar diagnozën, trajtimin dhe njohuritë rreth diabetit të tipit 2, duke lejuar parandalimin dhe menaxhimin më të mirë.

Ky tip është një gjendje kronike dhe aktualisht nuk ka shërim, e thënë thjesht, diabeti është një gjendje që shfaqet kur trupi juaj ka një problem me menaxhimin e niveleve të sheqerit në gjak.

Kjo është për shkak të paaftësisë së trupit për të prodhuar një hormon që rregullon sheqerin në gjak, ose qelizat e trupit janë rezistente dhe të paaftë për të përdorur insulinën që krijon në mënyrë efektive.

Ky tip i diabeti është në rritje, veçanërisht tek të rinjtë si dhe mund të kalojë pa u vënë re për vite me radhë, shkruan Healthline, transmeton Klankosova.tv.

Shumë raste të diabetit të tipit 2 janë të padiagnostikuar për shkak të mungesës së simptomave ose sepse njerëzit nuk i njohin ato si pasojë e diabetit.

Shkaqet e simptomave të tilla si lodhja, uria e shtuar dhe etja e shtuar ndonjëherë janë të vështira për t’u identifikuar dhe shpesh zhvillohen për një periudhë të gjatë kohore, në mos fare.

Tipi 2 i diabetit mund të çojë në komplikime serioze nëse nuk kontrollohet. Nëse lihet i padiagnostikuar dhe i patrajtuar për një kohë të gjatë, ky tip i diabetit mund të çojë në komplikime kërcënuese për jetën.

E njëjta gjë është e vërtetë për njerëzit që neglizhojnë të menaxhojnë diabetin e tyre siç duhet.

Arkiva

Kategoritë