Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Dignozat dhe trajtimi i dhimbjeve të qafës

Mjeku juaj do të marrë një histori mjekësore dhe do të bëjë një ekzaminim. Ai ose ajo do të kontrollojë për butësi, mpirje dhe dobësi të muskujve, si dhe do të shohë se sa larg mund ta lëvizni kokën përpara, prapa dhe anash.

Testet imazherike Mjeku juaj mund të urdhërojë teste imazherike për të marrë një pamje më të mirë të shkakut të dhimbjes së qafës.

Shembujt përfshijnë:

Rrezet X

Rrezet X mund të zbulojnë zonat në qafën tuaj ku nervat ose palca kurrizore mund të jenë të shtypura nga nxitjet e kockave ose ndryshime të tjera degjenerative.

CT skanim

Skanimet CT kombinojnë imazhe me rreze X të marra nga shumë drejtime të ndryshme për të prodhuar pamje të detajuara në prerje tërthore të strukturave të brendshme të qafës tuaj.

MRI

MRI përdor valët e radios dhe një fushë të fortë magnetike për të krijuar imazhe të detajuara të eshtrave dhe indeve të buta, duke përfshirë palcën kurrizore dhe nervat që vijnë nga palca kurrizore.

Është e mundur që të keni prova me rreze X ose MRI të problemeve strukturore në qafën tuaj pa pasur simptoma. Studimet imazherike përdoren më së miri si një shtesë e një historie të kujdesshme dhe ekzaminimit fizik për të përcaktuar shkakun e dhimbjes tuaj.

Llojet më të zakonshme të dhimbjes së lehtë deri në mesatare të qafës zakonisht i përgjigjen mirë vetë-kujdesit brenda dy ose tre javësh. Nëse dhimbja e qafës vazhdon, mjeku juaj mund të rekomandojë trajtime të tjera./mayoclinc

Arkiva

Kategoritë