Mar, Sht 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Covid-19 mund të infektojë zorrët, veshkat dhe organet e tjera

Sipas një studimi të fundit, koronavirusi mund të infektojë organet në të gjithë trupin, përfshirë mushkëritë, zemrën, mëlçinë, trurin, veshkat dhe zorrët,

Dy raporte të veçanta sugjerojnë se virusi përveç mushkërive sulmon dhe organet e tjera të trup. Këto gjetje mund të ndihmojnë në shpjegimin e gamës së gjerë të simptomave të shkaktuara nga infeksioni Covid-19.

Gjetjet mund të ndihmojnë në zbërthimin e disa prej simptomave të dyshimta që shihen te pacientët me koronavirus; përfshirë mpiksjen e gjakut që shkaktojnë goditje tek të rinjtë, dhimbjen e kokës dhe dështimi i veshkave.

Covid-19 klasifikohet si një virus respirator dhe transmetohet përmes pikave të frymëmarrjes, por ndonjëherë mund të shkaktojë diarre dhe simptoma të tjera gastrointestinale. Studiuesit kanë gjetur prova të virusit në jashtëqitjen e pacientëve dhe paralajmërojnë se ai mund të transmetohet përmes asaj që njihet si rruga fekale-orale.

Youtube

Arkiva

Kategoritë