Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Çka është hepatiti toksik?

Hepatiti toksik është një inflamacion i mëlçisë tuaj në reagim ndaj substancave të caktuara ndaj të cilave jeni të ekspozuar. Hepatiti toksik mund të shkaktohet nga alkooli, kimikatet, drogat ose suplementet ushqimore.

Në disa raste, hepatiti toksik zhvillohet brenda orëve ose ditëve pas ekspozimit ndaj një toksine. Në raste të tjera, mund të duhen muaj të tërë përdorimi të rregullt përpara se të shfaqen shenjat dhe simptomat.

Simptomat e hepatitit toksik shpesh largohen kur ekspozimi ndaj toksinës ndalon. Por hepatiti toksik mund të dëmtojë përgjithmonë mëlçinë tuaj, duke çuar në dhëmbëza të pakthyeshme të indit të mëlçisë (cirozë) dhe në disa raste në dështim të mëlçisë, që mund të jetë kërcënuese për jetën.

Format e lehta të hepatitit toksik mund të mos shkaktojnë asnjë simptomë dhe mund të zbulohen vetëm nga analizat e gjakut/mayoclinic

Arkiva

Kategoritë