Pre, Dhj 1, 2023
Banner Top
Banner Top
Çka është angiografia?

Angiografia, është imazh mjekësor që përdoret për të vizualizuar një pjesë të trupit.

Përmes kësaj  metode moderne, mjeku ka mundësi të shoh ogranet e trupit me një interes të veçantë tek arteriet, venat si dhe zemra.

Kjo metodë u zbulua nga fizikanti dhe neurologu portugez, Egas Moniz,  që siguroi angiografinë me rreze x, me qëllim të diagnostifikimit të disa sëmundjeve.

Për të kryer angiografi ju mund të drejtoheni tek CT Beni, që ka edhe aparaturat më moderne sa i përket radiologjisë.

Youtube

Arkiva

Kategoritë