Pre, Dhj 3, 2021
Banner Top
Banner Top
Çka duhet të dimë rreth vitaminës D? – Informata nga Laboratori Shëndeti

Laboratori Shëndeti, përmes një shkrimi në mediet sociale, ofron shpjegime të detajuara rreth vitaminës D dhe rëndësisë së saj në organizimin e njeriut.

“Është një vitaminë liposolubile, që sintentizohet duke u ekspozuar ndaj rrezeve të diellit, ndërsa në sasi të vogël mund të merret edhe me anë të ushqimeve”.

Ndërsa, në rast të mungesës së kësaj vitamine mund të vijnë probleme të shumta.

Mungesa e vitaminës D shkakton lodhje, dobësi trupore, dhimbje kockash, dhimbje muskulore, rënie flokësh, rritje të prevalencës së hipertensionit, sëmundjeve malinje, hiperlipidemisë, infeksioneve, sëmundjeve vaskulare periferike, luhatje të disponimit, depresion .

Arkiva

Kategoritë