Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Cistet ovariane dhe simptomat serioze që mund t’i shkaktojnë

Cistet ovariane janë qese ose xhepa të mbushur me lëngje në një vezore ose në sipërfaqen e saj. Gratë kanë dy vezore – secila në madhësinë dhe formën e një bajameje – në secilën anë të mitrës. Vezët (ova), të cilat zhvillohen dhe piqen në vezore, lëshohen në cikle mujore gjatë viteve të lindjes së fëmijës.

Shumë gra kanë ciste ovariane në një kohë. Shumica e kisteve të vezoreve paraqesin pak ose aspak shqetësim dhe janë të padëmshëm. Shumica zhduken pa trajtim brenda pak muajsh.

Megjithatë, cistet ovarian – veçanërisht ato që janë çarë – mund të shkaktojnë simptoma serioze. Për të mbrojtur shëndetin tuaj, bëni ekzaminime të rregullta të legenit dhe njihni simptomat që mund të sinjalizojnë një problem potencialisht serioz.

Simptomat

Shumica e kisteve nuk shkaktojnë simptoma dhe largohen vetë. Megjithatë, një kist i madh ovarian mund të shkaktojë:

Dhimbje legeni – një dhimbje e shurdhër ose e mprehtë në pjesën e poshtme të barkut në anën e kistit

Plotësi ose rëndim në bark

Fryrje

Arkiva

Kategoritë