Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Cili është roli i dietës në shëndetin mendor?

Viteve të fundit, është duke u hulumtuar roli i dietës në shëndetin mendor.

Shumica janë të fokusuar në efektet e dietës të bazuar me ushqime të detit dhe dietës me ushqime më të yndyrshme.

Një hulumtim i publikuar në Proceedings of the Nutrition Society, zbuloi që sa më shumë një person ushqehet me kalori, aq më shumë ka tendencë të jetë në depresion dhe në ankth.

Kurse në anën tjetër, personat që hanë ushqime të detit, kanë më pak rrezik të preken nga këto sëmundje mendore./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë