Mar, Mar 19, 2024
Banner Top
Banner Top
Cilat janë gjërat e domosdoshme që na duhen për bebet?

Nëntë muaj të shtatëzanisë presim me padurim ditën kur do të lindë bebi jonë.

Të gjithë çiftet i kaplon entuziami dhe shpesh bëjmë blerje të gjërave por duke mos menduar se si do t’i shfrytëzojmë.

Duhet të kemi kujdes, tregu ofron shumëllojshëmri të rrobeve e gjësendeve të tjera për foshnjat por jot ë gjith ana hynë në funksion.

Ajo që ka rëndësi më së shumti është të bëjmë gati çantën që do ta marrim me vete në spital sepse duhet të jetë e plotë por jo e stërngarkuar.

Më së miri është të merrni këhsillën e duhur nga profesionistët.

Mamitë nga Kujdes shtëpiak për bebet dhe nënat, janë ato që në bazë të përvojës së tyre mund t’ju tregojnë saktë se çka duhet të përmbajë çanta juaj kur të shkoni në spital për të lindur e gjithashtu edhe dollapi I bebit tuaj.

Kushtoji kujdes motit dhe stinës kur të lindë bebja.

Kjo do t’iu ndihmoj që t’i përzgjedhni rrobat dhe të mos gaboni të blini rroba dimri nëse ajo do të lindë verës ose anasjelltas.


Kur të blesh rroba për beben tënde, sigurohu që lloji i materialit të rrobave të mos jetë bezdisës.

Disa lloje të leshit ose pëlhurave sintetike mund të jenë të parehatshme dhe të shkaktojnë kruarje të lekures (pambuku dhe stofi i thurur janë me të rehatshmit).

Rrrobat

Juve do i’u nevojitën:
– 6 palë pizhame
– 6 benkica. Blejë llojin që lidhet midis këmbêve të foshnjës.
– Gushare ( përparese) 
– Corape
– Thes ( njëlloj veshjeje që e përdorë kur e nxjerr fêmijën jashtë në mot të ftohtë).
– 3-4 palë rroba për t’i veshur kur shkoni diku
– 2 batanije ( për ta mbeshtjellë foshnjën kur ta marrësh nga spitali).
– Blej batanije të leshta, sidomos gjatë motit të ftohtë të dimrit.

Për më shumë informata dhe për të kontraktuar shërbimet tuaja kontaktoni:

Facebook: Kujdesi shtepiak per bebet dhe nenat

Instagram: Kujdesi shtepiak per bebet dhe nenat

Tel:+383 49 315 098

Adresa: Rr. Vellezrit Fazliu, Prishtine

Youtube

Arkiva

Kategoritë