Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Çfarë përfshinë Vaskuliti?

Vaskuliti përfshin inflamacion të enëve të gjakut. Inflamacioni mund të shkaktojë trashjen e mureve të enëve të gjakut, gjë që zvogëlon gjerësinë e kalimit nëpër anije. Nëse qarkullimi i gjakut është i kufizuar, mund të rezultojë në dëmtim të organeve dhe indeve.

Ka shumë lloje të vaskulitit, dhe shumica prej tyre janë të rralla. Vaskuliti mund të prekë vetëm një organ, ose disa. Gjendja mund të jetë afatshkurtër ose afatgjatë.

Vaskuliti mund të prekë këdo, megjithëse disa lloje janë më të zakonshme në grupmosha të caktuara. Në varësi të llojit që keni, mund të përmirësoheni pa trajtim. Shumica e llojeve kërkojnë medikamente për të kontrolluar inflamacionin dhe për të parandaluar shpërthimet.

Shenjat dhe simptomat e përgjithshme të shumicës së llojeve të vaskulitit përfshijnë:

Ethe

Dhimbje koke

Lodhja

Humbje peshe

Dhimbje dhe dhimbje të përgjithshme

Arkiva

Kategoritë