Enj, Qer 1, 2023
Banner Top
Banner Top
Çfarë është apraksia dhe pse paraqitet?

Apraksia, është një efekt i sëmundjes neurologjike. Kjo sëmundje shkakton kufizim të lëvizjeve.

Për shembull, një person me afraksi mund të mos jetë në gjendje të lidh këpucët ose të mbërthejë kopsat.

Njerëzit me afraksi të të folurit e konsiderojnë sfiduese edhe shprehjen përmes të folurës.

Apraksia, paraqitet kur në rajone të caktuara të hemisferave cerebrale nët ru nuk funksionojnë sic duhet.

Por apraksia mund të paraqitet edhe nëse ndodhin edhe për këto arsye:

  • Një sulm në tru
  • Traumë në kokë
  • Demantia
  • Tumor/FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë