Pre, Dhj 3, 2021
Banner Top
Banner Top
Çfarë bëjnë shpesh prindërit dhe i largojnë fëmijët nga vetja?

Ndonjëherë edhe një pyetje e thjeshtë, si: “Si ka qenë dita jote?” mund ta largojë fëmijën nga prindërit e tij.

Kur ata janë të mbingarkuar, jepini pak kohë moment të pushojnë dhe ata vetë do të tregojnë gjithçka më pas, transmeton Telegrafi.

Ju lejoni që humori juaj të ndikojë në marrëdhënien tuaj me fëmijën

Kjo nuk do të thotë që ju duhet t’i fshihni emocionet tuaja fëmijëve, por duhet të dini si t’i menaxhoni ato dhe si të përballeni më mirë me situatat stresuese.

Edhe pse mund të mendoni se fëmijët janë shumë të vegjël për të kuptuar se si ndiheni, ata mund të jenë shumë të ndjeshëm ndaj humorit të prindërve të tyre.

Bëni diçka tjetër ndërsa ata po përpiqen t’ju thonë diçka të rëndësishme

Fëmijët nuk janë gjithmonë në humor për të folur me prindërit e tyre. Por kur ju afrohen, ata kanë nevojë për gjithë vëmendjen tuaj. Ndryshe, fëmijët do të mendojnë se nuk janë prioriteti juaj dhe se nuk janë të rëndësishëm për ju.

Kjo mund t’i vendosë fëmijët në një situatë ku ata ruajnë emocionet e tyre në të ardhmen dhe nuk flasin me ju për këtë.

Pra, kur fëmija juaj vjen te ju me diçka të rëndësishme që ai dëshiron të thotë, ndaloni atë që po bëni, krijoni kontakt me sy dhe përfshihuni plotësisht në bisedë.

Ju vazhdoni t’i pyesni ata për problemet e tyre

Kjo mund t’i nevrikosë dhe t’i bëjë ata të dëshirojnë t’i zgjidhin vetë problemet e tyre. Ne të gjithë përballemi me stresin në mënyra të ndryshme dhe fëmijët nuk bëjnë përjashtim.

Pra, në vend që t’i detyroni ata t’ju thonë diçka që nuk duan, përpiquni t’u bëni pyetje më pak të drejtpërdrejta dhe të pavëmendshme.

U tregoni të tjerëve diçka që fëmija juaj ju ka rrëfyer në fshehtësi

Nëse u tregoni miqve ose familjarëve diçka që fëmija juaj ju ka thënë në fshehtësi, mund t’i bëni ata të fshehin sekretet e tyre në të ardhmen. Gjithashtu mund të lëndojë ndjenjat e tyre dhe t’i bëjë ata në ankth.

Menjëherë i pyetni si e kaluan ditën

Kur fëmijët e vegjël janë të mbingarkuar, ata nuk mund të tregojnë pjekuri. Mënyra më e mirë për të zbuluar se si shkoi dita e tyre është t’u jepni atyre një moment për t’u çlodhur dhe ata do të vijnë tek ju vetë.

Një mënyrë tjetër për t’i bërë ata të flasin është t’u tregoni fillimisht ditën tuaj.

Nuk reagoni mirë kur ata tregojnë shenja pavarësie

Është normale dhe e shëndetshme që fëmijët të kërkojnë më shumë liri. Kur kjo ndodh, prindërit zakonisht e perceptojnë atë si mungesë respekti ose si humbje të kontrollit mbi fëmijët, gjë që mund të çojë në kontroll edhe më të madh.

Në vend që të vendosni rregulla më të rrepta, lërini ata të bëjnë disa rregulla dhe shikoni se si do të përballen me përgjegjësinë.

Arkiva

Kategoritë