Pre, Maj 20, 2022
Banner Top
Banner Top
‘Bashkohuni për Siguri – Pastroni duart tuaja’- slogani i këtij viti për ditën botërore të higjienës së duarve

Me sloganin ‘Bashkohuni për Siguri – Pastroni duart tuaja’, sot shënohet Dita Botërore e higjenës së duarve.

Qëllimi i kësaj fushate është tregimi i një qasje përkatëse dhe të qëndrueshme ndaj duarve të pastra në ambientet shëndetësore, njerëzit në të gjitha nivelet duhet të bashkohen për të besuar në rëndësinë e higjienës së duarve dhe parandalimit dhe kontrollit ndaj infeksioneve (KPI) për të mbrojtur jetën, njofton Ministria e Shëndetësisë.

MSh njofton tutje se tema fushatës së këtij viti për Ditën Botërore të Higjienës së Duarve (5 maj 2022), pranon se njerëzit në të gjitha nivelet mund të punojnë së bashku me duar të pastra për të ndikuar pozitivisht në kulturën dhe klimën e sigurisë dhe cilësisë në ofrimin e kujdesit shëndetësor.

Arkiva

Kategoritë