Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Artriti, shkaqet dhe llojet

Artriti është një gjendje shëndetësore që karakterizohet nga dhimbja, në të cilën preken artikulacionet, kockat, ligamentet, tendinat dhe muskujt. 

Janë më shumë se 200 lloje të artritit por që janë të ndara në 7 grupe kryesore:

Nuk ka një shkak kryesor që e shkakton artriti. Shkaku ose shkaktarët varen nga tipi apo forma e artritit.

Shumica e tipeve të artritit janë të lidhura me me disa faktorë të kombinuara. Disa njerëz mund të kenë predispozitë gjenetike për tu prekur nga një lloj i artritit.

Dieta dhe mënyra e të ushqyerit luan rol qenësor në menaxhimin e artritit. Ushqimet që rritin inflamacionin, janë të ndaluara tërësisht të konsumohen nga pacientët me artrit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë