Pre, Jan 28, 2022
Banner Top
Banner Top
A mjafton vetëm një dozë e Pfizer kundër COVID-19?

Një dozë e vaksinës Pfizer arrin efikasitet pothuajse të plotë rreth 11 ditë pas marrjes së saj, kështu që mund të dalë se doza e dytë nuk është e nevojshme, tregoi një studim i kryer nga shkencëtarë nga Universiteti Barnett në Melburn, shkruan B92 .

“Ky është një lajm që mund të sjellë optimizëm. Efektiviteti i vaksinave mVNA kundër covid fillon në ditën e 11-të të marrjes. Kjo hap mundësinë për të marrë mbrojtje në një kohë të shkurtër,” raportoi “Medrxiv” i Nju Jorkut, një faqe në pronësi të jo- fitimi Laboratorët e Cold Spring Harbour.

Teksti thekson se nuk ka pasur progres të dukshëm në dhënien e dozës së dytë pas tre ose katër javësh, gjë që tregon vetëm forcën e dozës së parë (të paktën në kushte afatshkurtra kur rezervat janë të kufizuara) dhe ndihmon shërbimet shëndetësore më shumë fleksibilitet kur bëhet fjalë për dozën e dytë, nëse përcaktohet se është e nevojshme.

Arkiva

Kategoritë