Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
25 prilli, Dita Botërore e Malaries

Sot është Dita Botërore e Malaries, e cila është sëmundje infektive që shkaktohet nga pickimi i insekteve, kryesisht i mushkonjave.

Infektimi nga malaria, nëse nuk trajtohet me kohë dhe me metoda adekuate, mund të jetë fatal për jetën e njeriut.

Kjo sëmundje është më e përhapur në disa zona të Afrikës, ku dëmet më të mëdha janë shkaktuar në vitin 2012, duke lënë mbi 800 mijë të vdekur në këtë kontinent.

Simptoma kryesore e kësaj sëmundje infektive është temperatura e lartë, e cila shkaktohet pas pickimit nga mushkonjat e infektuara.

Arkiva

Kategoritë