Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
​Një në 10 pacientë me koronavirus infektojnë të tjerët para se të dinë se janë të sëmurë

Një studim në Singapor zbuloi se rreth 10 për qind e infeksioneve u transmetuan nga njerëz parakontaktivë, të cilët vuanin nga simptoma vetëm ditë më vonë.

Studimi tregon se pacientët COVID-19 janë infektivë para se të jenë në dijeni lidhur me këtë.

Kjo ka nxitur qeverinë amerikane të lëshojë paralajmërime të reja për këdo që i ekspozohet të tjerëve, ose dyshohet se ka sëmundje, do të konsiderohet një bartës.Fakti që virusi mund të përhapet ‘në heshtje’ e bën jashtëzakonisht të vështirë për ekspertët për të ndjekur shpërthimin, i cili deri më tani ka lënë të vdekur më shumë se 47.000 njerëz dhe ka infektuar rreth 940.000 në të gjithë botën.

Studimi në Singapor shqyrtoi 243 raste të koronavirusit midis janarit dhe marsit, përfshirë 157 infeksione në mesin e njerëzve të prekur në vend dhe jo jashtë vendit.Shkencëtarët zbuluan se të ashtuquajturit njerëz para-simptomatikë shkaktuan infeksione në shtatë grupe të ndryshme sëmundjesh, duke përbërë rreth 6 për qind të rasteve lokale.

Njëri nga rastet e infeksioneve ishte veçanërisht i habitshëm. Infeksioni i një gruaje 52-vjeçare ishte i lidhur me qëndrimin e saj ulur në një vend në kishë, ku më herët kishin qëndruar dy turistë kinezë që nuk treguan simptoma, por më vonë u sëmurën.Hetuesit ishin në gjendje të zbulonin transmetimin pas shqyrtimit të CCTV të shërbimeve të kishave. Hulumtimi më i ri u botua në internet nga CDC.

Pasoi një studim i hershëm në Kinë sugjeroi se më shumë se një në dhjetë transmetime ishin nga njerëz të infektuar, por ende nuk ndjeheshin të sëmurë.

Youtube

Arkiva

Kategoritë