Pre, Maj 20, 2022
Banner Top
Banner Top
​Hudhra mund të jetë shumë e rrezikshme – nëse keni ndonjë nga këto 6 probleme

Sipas studimeve të shumta, konsumimi aktiv i hudhrës relakson enët e gjakut dhe ul presionin e gjakut. 

Është shumë efektive në uljen e niveleve të kolesterolit (LDL). 

Ajo forcon sistemin imunitar dhe është e dobishme për trajtimin e infeksioneve. 

Është e shëndetshme, ka një shije të mahnitshme dhe mund të kombinohet me gatime të ndryshme. 

Nëse hahet e papërpunuar, shkakton erë të keqe dhe urth, por më së shumti varet nga kimia e trupit të individit.

Sado e shëndetshme, ajo mund të shkaktojë probleme shëndetësore në grupin e mëposhtëm të njerëzve:

– Hudhra ka veti natyrale antikoaguluese dhe nuk duhet të kombinohet me ilaçe antikoaguluese – ilaçe që përdoren për trajtimin e problemeve të qarkullimit të gjakut (hollojnë gjakun dhe në këtë mënyrë parandalojnë mpiksjen nga plakja). Dështimi për ta bërë këtë mund të rezultojë në gjakderdhje.

– Nëse jeni duke marrë ndonjë mjekim, nuk duhet të merrni hudhra pa u konsultuar më parë me mjekun.

– Nëse keni probleme me mëlçinë dhe jeni duke marrë terapi, hudhra mund të ulë efektivitetin e saj.

– Personat me stomak të ndjeshëm duhet të shmangin hudhrën pasi është e vështirë për t’u tretur.

– Gjatë shtatzënisë ose ushqyerjes me gji, marrja e hudhrës si ilaç nuk rekomandohet.

– Nëse keni presion normal ose të ulët të gjakut, nuk duhet të hani hudhër çdo ditë. Presioni mund të ulet më tej dhe të shkaktojë komplikime.

Arkiva

Kategoritë