Sht, Kor 4, 2020
Banner Top
Banner Top
Ushqimet dhe pijet që po ua dëmtojnë lëkurën

Lëkura e bukur është ëndrra e gjithsecilit. Një lëkurë e pastër, pa puçrra e më pas pa rrudha. Por ajo se çfarë konsumoni, luan rol edhe në lëkurën tuaj.

Alkooli është një prej pijeve më ë dëmshme për lëkurë. Sipas dermatologëve, alkooli ndikon në përçarje të hormoneve, që më pas shkaktojnë akne. Alkooli gjithashtu dehidraton lëkurën dhe ia bënë atë më të tharë.

Produktet e qumështit, gjithashtu janë tejet të dëmshme për lëkurë. Qumështi i lopës, përmban shumë hormone të rritjes që i rritë indet yndyrore duke e bërë lëkurën tuaj më të yndyrshme.

Mishi i procesuar,  është një tjetër ushqim që është shkatërrues për lëkurën tuaj. Së pari, në të ka shumë sodium dhe krip dhe së dyti mishi i procesuar, përmban nitrate që shkarrojnë kolagjenin dhe elasticitetin e lëkurës./Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë