Die, Jan 24, 2021
Banner Top
Banner Top
Sot fillojnë testimet serologjike

Nga sot fillojnë që të bëhen testet serologjike.

Këtë gjë e ka bërë të ditur Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, përmes një statusi në Facebook.

 “Nga e hëna do të fillojmë edhe me testim të qytetarëve, duke prioritizuar grupet e rrezikuara me simptoma. Momentalisht, jemi me kapacitet rreth 100 teste në ditë, e brenda dy javësh do të jemi me kapacitet rreth 400 në ditë. Synimi primar në fillim është që përmes hulumtimit me 1000 persona në Prishtinë ta dimë saktë përqindjen e atyre që e kanë pasur virusin. Me një mostër të personave që kanë rezultuar pozitiv në Prishtinë që nga marsi (1600 total – mostra rreth 600 të kuptojmë imunitetin, sa krijohet, te kush, dhe sa gjatë zgjat). Na priftë e mbara në këtë kapitull të ri”, ka shkruar Ahmeti në Facebook

Arkiva

Kategoritë