Mër, Dhj 2, 2020
Banner Top
Banner Top
Si të gatuajmë tërshërën me fruta? (VIDEO)

Në emisionin “Familja jonë” në rubrikën e gatimit përgatiti tërshërë me fruta Ajlina Gashi-Hamdiu.

Tërshëra me fruta përmban drithëra, fluska bademi dhe qips kokosi. Nga frutat shtohen manaferrat dhe bananet.

Mirëpo kjo recetë mund të përgatitet edhe vetëm me njërën nga frutat për shembull të bëhet vetëm me manaferra apo vetëm me banane ose me ndonjë frutë të thatë varësisht nga mosha e fëmijëve.

Tërshëra përdoret vetëm për moshën 6 muajshe është me fibra. Gjithashtu edhe bananja, ndërsa tek frutat e thatë rekomandohet të përdorën në moshën mbi 1 vjeçare, kurse koksi mbi tetë muaj.

Ky ushqim mund të jepet në mëngjes apo në mbrëmje.

Për më shumë mund të ndjekni rectën në vijim:

Arkiva

Kategoritë