Pre, Shk 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Si ta trajtoni herpesin në kushte shtëpiake?

Një numër i terapive alternative (të quajtura edhe plotësuese) mund t’ju ndihmojnë të merreni me trajtimin e herpesit.

Masat e kujdesit shtëpiak për herpesin

Së pari, vetë kujdesi i thjeshtë mund të jetë i mjaftueshëm për të lehtësuar shumicën e shqetësimeve të shkaktuara nga herpesi. Marrja e një lehtësuesi dhimbjeje, si aspirina, acetaminofen ose ibuprofeni, mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjeve të simptomave të herpesit. Zona ku keni herpes duhet të mbahet e thatë shumicën e kohës. 

Shkencëtarët kanë studiuar ekstrakte bimore dhe shtesa ushqimore bazuar në disa pretendime të pacientëve të herpesit se ato ndihmojnë në lehtësimin e simptomave. Disa rezultate studimore kanë premtuar, të tjerët janë dekurajuese.

Shumë njerëz thonë se një ekstrakt i bimës echinacea ndihmon në rritjen e aftësisë së sistemit imunitar për të luftuar infeksionin. Disa thonë se zvogëlon frekuencën dhe seriozitetin e shpërthimeve të herpesit.

Një tjetër studim tregoi se një vaj që përmban propolis, një substancë me ngjyrë të bletëve, mund të ndihmojë në shërimin e herpesit. Dhimbjet shërohen më shpejt për njerëzit që përdorin vajin e propolisit se në ato që përdorin vajra që përmbajnë acyclovir antivirale të drogës ose një placebo. Pomelli u aplikua në herpes katër herë në ditë. Pas 10 ditësh, 24 nga 30 njerëzit që përdorën vajin e propolisit thanë se plagët e tyre u shëruan, krahasuar me 14 nga 30 njerëzit që përdorën vajin acyclovir dhe 12 nga 30 duke përdorur një placebo.

Hulumtuesit kanë zbuluar gjithashtu se barishtet Prunella vulgaris dhe një kërpudhë ushqimore Rozites caperata përmbajnë kimikate që luftojnë si HSV-1 dhe HSV-2./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë