Mar, Tet 20, 2020
Banner Top
Banner Top
Si ndikon yoga në organizmin tonë?

Ne e kalojmë një pjesë të madhe të kohës në kompjuter, tavolina dhe madje edhe mbi timonin e makinave tona. Kjo mund të shkaktojë shtrëngim dhe dhimbje të muskujve që çojnë në dhimbje koke dhe qafe.

4 lëvizje të ulura, de-stres

Sipas Judi Bar, Menaxher i Programit Yoga në Klinikën Cleveland, këto lëvizje paraqesin ndihmë në çlirimin e tensionit, hapjen e gjoksit për frymëmarrje më të mirë dhe uljen e stresit. Të gjitha ato bëhen ulur, kështu që lehtë mund t’i praktikoni në shtëpi ose në tryezën tuaj.

Të gjitha këto lëvizje fillojnë me një qëndrim themelor të ulur. Për ta bërë këtë, uluni në skajin e përparmë të karriges tuaj me shtyllën kurrizore, ngritni gjoksin, këmbët në dysheme dhe gjunjët drejtpërdrejt mbi kyçin e këmbës. Merrni frymë butësisht dhe në mënyrë të barabartë. Tashmë ju jeni gati për disa shtrirje të lehta qëju bëjnë të ndjeheni mirë.

Ushtrimet më të mira për Osteoporozën

 Ndërsa jeni në pozicionin ulur, butësisht hidhni kokën përpara dhe rrotullojeni nga njëra anë në tjetrën.

Lëreni peshën e kokës tuaj butësisht të zgjasë qafën. Zhurmat e vogla “të reja” janë në rregull, por nuk duhet të ketë dhimbje në këtë lëvizje.

Shmangni lënien e kokës për të mbrojtur shtyllën kurrizore.

Rrotulloni supet

Ndërsa jeni në pozicionin tuaj të ulur në pjesën e përparme të karriges, ngrini butësisht shpatullat dhe rrotulloni ato prapa në lëvizje të ngadalta rrethore.

Përsëritni disa herë, dhe pastaj kthejeni lëvizjen.

Ky ushtrim heq dhe lubrifikon nyjet dhe ndihmon në hapjen e gjoksit për frymëmarrje më të mirë.

Lëvizni krahët

Filloni në pozicionin tuaj të ulur themelor, por uluni sa më shumë përpara në karrige të jetë e mundur.

Butësisht lëvizni krahët prapa jush derisa të mund të qëndroni mbi pjesën e pasme të karriges tuaj.

Mbajini bërrylat drejt dhe rregulloni lartësinë e duarve tuaja derisa të ndjeni një shtrirje të mirë në gjoks, krah dhe shpatulla.

Kjo është një pozitë e shkëlqyeshme për të hapur gjoksin dhe për të përmirësuar qëndrimin dhe frymëmarrjen.

Krahu i drejtpërdrejt mbi kraharorin / krahun e përkulur pas shpinës

Nga pozicioni juaj fillestar në pjesën e përparme të karriges tuaj, ngrini krahun e djathtë përpara jush dhe kaloni krahun drejt mbi trupin tuaj në të majtë.

Merrni dorën e majtë dhe mbështesni butësisht krahun e djathtë pak lart mbi bërryl. Lëreni të gjithë peshën e krahut të djathtë të vendoset në dorën e majtë dhe butësisht ta afroni krahun pranë gjoksit tuaj.

Kthejeni kokën në të djathtë dhe shikoni mbi shpatullën tuaj të djathtë.

Lëshojeni dhe përkulni krahun e djathtë prapa jush.

Përsëri me dorën e majtë përpiquni të kapni dorën e djathtë.

Butësisht tundni njëra-tjetrën.

Përsëriteni në anën tjetër.

Këto ushtrime ofrojnë një shtrirje të mirë në krahun tuaj të sipërm në pjesën e përparme dhe muskujt e trapezit dhe romboidit në pjesën e prapme./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë