Pre, Shk 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Si ndikon ushqimi pikant në organizëm?

Një numër i madh personash preferojnë të hanë ushqime pikante. Mirëpo edhe pse ky lloj ushqimi stimulon funksionimin e duhur të metabolizmin, nëse teprohet atëherë i sjellë dëme organizmit.

Njihuni me dëmet që ushqimi pikant i shkakton organizmit.

  • Diarre

 Specat djegës irritojnë zorrët dhe kjo bënë që ju të përballeni me diarre. 

  • Dhimbje lukthi – Përkeqësim i ulçerës së stomakut

Nëse përballeni me kësilloj dhimbeje, atëherë është koha të reduktoni ushqimin pikant ose ose të hiqni dorë tërësisht nga ai.

  • Irritim i buzëve

Nga konsumimi i shpeshtë i ushqimit pikant, vije edhe tharja ose çarja në lëkurën e buzëve.

  • Djersitja

Konsumimi i vazhdueshëm i ushqimit djegës ju bënë që të djersiteni në mënyrë të vazhdueshme.

  • Probleme me shqisën e shijimit

Nëse konsumoni ushqim pikant, e pastaj menjëherë diçka tjetër, mund të ndodhë të mos dalloni shijen e ushqimeve./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë