Fri, Sep 20, 2019
Banner Top
Shumica e prindërve nuk e dinë se sa duhet ushtruar fëmijët

Nga një sondazh i bërë, doli në pah se 68% e të rriturve nuk janë në dijeni të kohës së rekomanduar të ushtrimit që duhet të bëjnë fëmijët e tyre. Më shumë se dy të tretat e prindërve nuk e dinë se sa duhet të bëjnë stërvitje  fëmijët për të qëndruar të shëndetshëm.

Udhëzimi zyrtar i NHS thotë se fëmijët e moshës nga pesë deri në 18 vjeç duhet të bëjnë një orë stërvitje çdo ditë.

Sondazhi i 2.000 të rriturve nga YouGov për Trustin e Sportit Rinor (YST) zbuloi se vetëm një e katërta e dinin kohën e rekomanduar të ushtrimit për të rinjtë dhe mesatarisht njerëzit mendonin se ishte 46 minuta.

Shefi ekzekutiv i YST, Ali Oliver, tha:

 “Ne kemi parë një tendencë shqetësuese në vitet e fundit të rënies së aktivitetit fizik të të rinjve dhe një shtytje në kohë të caktuar për edukim fizik të kualitetit të mirë”.

Vitin e kaluar u raportua se nxënësit po merrnin mësimet e PE për t’u dhënë më shumë kohë për përgatitjen e provimeve dhe 38% e mësuesve të shkollave të mesme thanë se koha e PE-së për 14 deri në 16-vjeçarët kishte rënë gjatë vitit të kaluar.

Ndërkohë, shifrat treguan se vetëm 17.5% e fëmijëve po godasin caqet 60-minutëshe të përditshme. Ata gjithashtu zbuluan një pabarazi në mes të fëmijëve me prejardhje të ndryshme ekonomike, me 39% të familjeve më të varfra duke bërë më pak se 30 minuta stërvitje në ditë, krahasuar me 26% nga familjet e pasura.

Mirëpo, për të pasur një shëndet të mirë si fizik ashtu dhe mendor, prindërit duhet të vtëdijësohen që sporti, stërvitjet luajnë një rol kyç. /Familja Jonë

Banner Content
Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Arkiva

Kategoritë