Enj, Tet 29, 2020
Banner Top
Banner Top
Shkenctarët zhvillojnë test që nxjerr rezultatet e COVID-19 për pesë minuta

Lufta kundër pandemisë globale e njohur më mirë si COVID-19 ka mundësuar testime në forma të ndryshme, studiuesit janë gjithmonë në kërkim të testeve të shpejta për nxjerrjën e rezultateve dhe një test i tillë tashmë është i lansuar.

Shkenctarët në Universitetin e Oksfordit thonë se kanë zhvilluar një test të coronavirusit që mund të identifikojnë virusin në më pak se pesë minuta.

Universiteti i Oksfordit shpreson të fillojë prodhimin e pajisjeve në fillim të vitit 2021 dhe më pas ta miratojë atë gjashtë muaj pas kësaj, raporton BBC.

Gjithashtu është bërë e ditur se testi i ri mund të përdoret në biznese dhe aeroporte të ndryshme.

Ndryshe, 38.5 milionë njerëz janë infektuar në nivelin global gjersa kanë vdekur rreth 1.1 milion persona./Familjajonë

Arkiva

Kategoritë