Pre, Shk 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Sa shpesh duhet të ndryshoni furçën e dhëmbëve?

Higjiena e gojës është jashtëzakonisht e rëndësishme. Mbajtja e pastër e dhëmbëve ndihmon në mbrojtjen e shëndetit tuaj të përgjithshëm dhe mban frymën tuaj të freskët. Ju mund të mendoni se larja, flosing, dhe vizitat e rregullta te dentisti janë të mjaftueshme për të mbajtur gojën tuaj në formë, por ka një gjë të thjeshtë që shumë prej nesh harrojnë të bëjnë që bën një ndryshim të madh: ndryshimi i furçave të dhëmbëve.

Furça e dhëmbëve lodhet mjaft shpejt, veçanërisht nëse ju lani dhëmbët të paktën dy herë në ditë siç rekomandon Shoqata e Dhëmbëve. Ajo poashtu rekomandon ndryshimin e furçës së dhëmbëve tuaj të paktën çdo tre deri në katër muaj. Nëse fijet në furçën tuaj duket se janë pjekur ose skuqur më parë, sidoqoftë, shkëmbeni atë për një furçë të re.

Çfarë ndodh nëse nuk ndryshoni furçën e dhëmbëve çdo tre deri në katër muaj? 

Epo, gjërat mund të bëhen mjaft të këqija. Furça juaj jo vetëm që dëmtohet pasi javët kalojnë, por akumulon edhe mikrobe. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ruani furçën tuaj të dhëmbëve kudo afër tualetit tuaj.

Nëse mendoni se duke e mbuluar furçën tuaj të dhëmbëve e mbroni atë nga bakteret, mendoni përsëri. Mbulimi i kokës së furçës së dhëmbëve do t’i mbajë gjërat mirë dhe me lagështi për rritjen e baktereve. Sipas Bustle, myku gjithashtu mund të rritet në një furçë dhëmbësh që nuk lejohet të thahet plotësisht. Nëse shihni njollat ​​e zeza të mykut në furçën tuaj, është koha ta hedhni atë.

Ju gjithashtu duhet të ndryshoni furçën e dhëmbëve nëse keni qenë të sëmurë. Doktor Heather Rosen thotë se gripi, viruset, E. coli, pëlqen të bëjnë një shtëpi në furça dhëmbësh. 

“Ka kaq shumë baktere që mund të banojnë në një furçë dhëmbësh; prandaj, është gjithmonë mirë të shpëtoni prej saj pasi të jeni infektuar me një lloj sëmundje virale ose bakteriale”, tha ajo./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë