Sht, Tet 24, 2020
Banner Top
Banner Top
Pse duhet të pimë ujë ulur dhe jo në këmbë?!

Njerëzit me të drejtë do të pyesin se çfarë ndryshimi ka ta pish ujin në këmbë dhe ulur.

-Pozicioni i stomakut tek njerëzit ndryshon kur jemi në këmbë, dhe kur jemi të ulur. 

Pozicioni i stomakut 

Nëse uji pihet ulur, atëherë së pari ai grumbullohet në stomak, përzihet me acidin e stomakut duke ngordhur mikrobet dhe më pas kalon në zorrën dymbëdhjetëgishtore. Keshtu, pirja e ujit ulur është një mënyrë parandaluese për disa infeksione.

Në të kundërtën, nëse pini ujë derisa jeni në këmbë, ai shpejt do të kalojë nëpërmjet zorrës së trashë. Kështu trupi nuk do të ketë kohë t’i absorbojë nutritienët. Kjo mund të shkaktojë shumë probleme, si: ngërçe, artrit, dëmtim të veshkave. Përveç këtyre, uji duhet pirë ngadalë, gllënjkë pas gllënjke.

Njerëzit që pinë ujë ulur, janë të mbrojtur nga shumë sëmundje. Ndërsa ata që duke qëndruar në këmbë pinë ujë pakontrolluar, janë në rrezik më të madh.

Kohët e fundit shkenca ka njoftuar opinionin publik rreth një zbulimi të veçantë, e cila është mënyra se si duhet të pihet uji. 

Njerëzit me të drejtë do të pyesin se çfarë ndryshimi ka ta pish ujin në këmbë dhe ulur.

-Pozicioni i stomakut tek njerëzit ndryshon kur jemi në këmbë, dhe kur jemi të ulur. 

Pozicioni i stomakut 

Nëse uji pihet ulur, atëherë së pari ai grumbullohet në stomak, përzihet me acidin e stomakut duke ngordhur mikrobet dhe më pas kalon në zorrën dymbëdhjetëgishtore. Keshtu, pirja e ujit ulur është një mënyrë parandaluese për disa infeksione.

Në të kundërtën, nëse pini ujë derisa jeni në këmbë, ai shpejt do të kalojë nëpërmjet zorrës së trashë. Kështu trupi nuk do të ketë kohë t’i absorbojë nutritienët, transmeton netdoktori. Kjo mund të shkaktojë shumë probleme, si: ngërçe, artrit, dëmtim të veshkave. Përveç këtyre, uji duhet pirë ngadalë, gllënjkë pas gllënjke.

Njerëzit që pinë ujë ulur, janë të mbrojtur nga shumë sëmundje. Ndërsa ata që duke qëndruar në këmbë pinë ujë pakontrolluar, janë në rrezik më të madh.

Arkiva

Kategoritë