Pre, Jan 22, 2021
Banner Top
Banner Top
Problemet që mund t’i keni nëse flini më shumë se tetë orë

Sikurse pak orë gjumë ashtu edhe orët e gjata të kaluara në gjumë, janë të dëmshme për njeriun. Janë disa arsye shëndetësore që ju nuk duhet të kaloni shumë orë duke fjetur.

Probleme me peshë – studimet e ndryshme tregojnë që gjumi i tepërt mund të lidhet me diabetin dhe obezitetin.

Crregullime depresive – njerëzit që kanë probleme me depresionin, gjithashtu kanë probleme edhe me gjumin. Ndonjëherë, për shkak të depresionit, një person flenë më shumë dhe e përkeqëson gjendjen.

Probleme me zemër – nëse flini shumë gjatë, mund të keni probleme me zemër. Nëse flini më gjatë se 8 orë në ditë, rritet mundësia për 34 përqind për tu prekur nga sulmi i zemrës.

Kokëdhembjet – shkaktohet qoftë nga orët e pakta të gjumit por edhe nga ato të shumta.

Arkiva

Kategoritë