Enj, Jan 21, 2021
Banner Top
Banner Top
Pajisja që e mban gjallë një pacient në Infektivë me Covid-19: Mësoni pak për respiratorin

Respiratori nuk është një maskë oksigjeni e vendosur mbi gojë ndërsa pacienti qëndron i qetë dhe lexon gazetën.

Ventilimi për Covid-19 është një intubacion i dhimbshëm që futet në fytin tuaj dhe qëndron atje derisa të mbijetoni ose të vdisni.

Kryhet nën anestezi për 2 deri në 3 javë pa lëvizur, nganjëherë me kokë poshtë, tubi futet nga goja deri në trake dhe ju lejon të merrni frymë në ritmin e makinës pulmonare.

Pacienti nuk mund të flasë, të hajë ose të bëjë asgjë natyrale – pajisja ju mban gjallë. Për shkak të sikletit dhe dhimbjes që ata ndjejnë nga kjo, profesionistët mjekësorë duhet t’u japin atyre sedativë dhe medikamente për qetësimin e dhimbjeve për të siguruar tolerancën në tuba për aq kohë sa të jetë e nevojshme, sikur me qenë në një gjendje kome artificiale.

Pas 20 ditësh të këtij trajtimi, një pacient i ri mund të humbasë 40% të masës së muskujve dhe të marrë traumë në gojë ose në kordat e zërit, si dhe komplikime të mundshme pulmonare ose kardiake. Kjo është edhe arsyeja pse njerëzit e moshuar ose të dobët nuk mund të durojnë trajtimin dhe vdesin./Portali.info

Arkiva

Kategoritë