Sht, Shk 27, 2021
Banner Top
Banner Top
Ndiqni këta hapa për flokë të shëndetshëm!

Nëse flokët tuaj janë të djegur, të çara ose të dëmtuara nga përdorimi i bojës dhe kimikateve, ju mund të filloni tani hapat për rifituar flokë të shëndetshëm.

Përdorimi i zakoneve të shëndetshme të larjes dhe stilimit, duke shmangur trajtimet e ashpra të flokëve dhe duke ngrënë një dietë ushqyese, do të keni përsëri flokë të shëndetshëm.

Ja disa nga hapat për flokë të shëndetshëm me volum:

Ndryshoni rutinën tuaj të larjes – A i lani flokët çdo ditë? Kjo mund të shkaktojë tharje, pasi ju lani vajrat që prodhon lëkura juaj për të mbajtur flokët tuaj me shkëlqim dhe të shëndetshëm. Larja çdo ditë gjithashtu mund të çojë në flokë me vaj.

Provoni këtë rutinë në vend:

Lani flokët vetëm tre ose katër herë në javë. Duke i dhënë flokëve një pushim në mes të larjeve do të rivendosni ekuilibrin e tyre. Mund të jenë pak me vaj për javën e parë apo më shumë, por flokët tuaj së shpejti do të duken më të shëndetshme dhe më të gjallë se kurrë.

Shpërlani kondicionerin tuaj me ujë të ftohtë. Uji i nxehtë është i dëmshëm për flokët tuaj dhe mund të çojë në maje të dyfishta. Shpërlarja e kondicionerit tuaj me ujë të ftohtë rezulton në flokë të shëndritshme dhe të buta.

Trajtoni flokët me butësi – Mendoni për flokët tuaj si për fustanin më të mirë të mëndafshit që posedoni. Pas larjes së duarve, a do ta mbanit dhe do ta shtypnit? Jo, kjo do të shkatërronte formën dhe fibrat e tij. Flokët tuaj janë po aq të brishtë dhe duhet të trajtohen me kujdes për të qëndruar të shëndetshme.

Përdorni një krehër në vend të një furçe – Përdorni një krehër të gjerë me dhëmbë të butë për të punuar butësisht.

Përdorni pajisjet e nxehtësisë me masë. Largojini tharësit tuaj të flokëve, drejtuesin, figaron e hekurit nëse nuk keni një rast të veçantë në dorë. Aplikimi i nxehtësisë në flokët tuaj mund ta dëmtojë atë, kështu që është mirë që flokët tuaj t’i lini natyral.

Kur përdorni pajisje stilizuese, sigurohuni që paraprakisht të keni një serum mbrojtës në flokët tuaj./Familja Jonë

Arkiva

Kategoritë