Die, Maj 31, 2020
Banner Top
Banner Top
Mungesa e kalciumit në organizëm, si manifestohet?

Kalciumi, është një mineral esencial që njihet për rolin që ka në eshtra. Trupi i njeriut gjithashtu ka nevojë për kalcium, që të stabilizojë presionin e gjakut e të rregullojë hormonet.

Por përvec këtyre përfitimeve, mungesa e kalciumit ndikon edhe në:

Mungesa e kalciumit ndikon edhe në lëkurë, duke e bërë atë të tharë.

Gjithashtu mungesa e këtij minerali ndikon edhe në humor. Kalciumi është një sedativ natyral, që bën të ndiheni të relaksuar. Sa më pak kalcium që konsumoni, aq më shumë rrezikoheni të prekeni nga depresioni. Kalciumi ndikon edhe në gjithë sistemin imunitar duke u bërë ‘luftuese’ e viruseve dhe mikrobeve./Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë