Sht, Shk 27, 2021
Banner Top
Banner Top
Mjekët shqiptarë gati të marrin detyrën, përshëndesin me simbolin e shqiponjës nga Italia

Mjekët dhe infermierët shqiptarë kanë vizituar Spitalet Civile të Brescia-S, ku do të fillojnë një fazë stërvitore.

“Ne jemi këtu për të bërë gjithçka që mund të ndihmojë. Ne kemi prezantuar veten – shpjegon një mjeke – ata do të na japin një trajnim, pasi në Shqipëri ka pak raste dhe ne nuk kemi të njëjtën përvojë si mjekët e Brescia. Për ne është një përvojë njerëzore dhe profesionale. Ju keni qenë gjithmonë supi ynë – shton një koleg i saj – dhe ne kemi ardhur për të bërë pjesën tonë të vogël. Qeveria shqiptare propozoi këtë iniciativë dhe në pak minuta ne u përgjigjëm “, këto janë deklaratat e grupit të vullnetarëve shqiptarë të mbërritur në Itali për të punuar në spitalet më të prekur nga koronavirusi Covid-19.

Pasi kaluan nëpër Romë, të mirëpritur nga Ministri i Jashtëm Luigi Di Maio, dhjetë mjekët dhe 20 infermierët kaluan në Verona para mbërritjes në Brescia, të mirëpritur ndër të tjerë nga Presidenti i Rajonit të Lombardisë, Attilio Fontana dhe nga Nënkryetari, Fabrizio Sala.

“Faleminderit – tha Fontana – për ndihmën konkrete në një moment shumë të komplikuar për Lombardinë. Ju jeni dëshmia e miqësisë që lidh Italinë me Shqipërinë”./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë