Mon, Feb 24, 2020
Banner Top
Misofonia – acarimi nga zhurma e përtypjes së ushqimit

A ndihesh e acaruar sa herë që dikush përtypet dhe bënë zhurmë pranë jush?

Në fakt, ndjenja e acarimit nga kjo zhurmë që shkaktohet prej gëlltitjes së ushqimit, quhet misofonia.

Misofonia do të thotë “urrejtje për zhurmë” dhe ishte viti 2000 kur shumë studiues u pajtuan që kjo gjë i shkakton personit emocione e mendime negative, per zhurma specifike.

Por nuk duhet shqetësoheni, sepse misofonia nuk është e klasifikuar si sëmundje psikiatrike. Pra nuk ka asgjë për tu shqetësuar, vetëm se nuk ndjeheni mirë me zhurmën e gëlltitjes.

Sipas hulumtusve, personat që vuajnë nga misofonia ndihen shumë keq kur dikush përtypet dhe bënë zhurmë. Ata argumentojnë që nuk ka ndonjë kurë për tu shëruar plotësisht por terapia më e famshme, është me zhurmë. Ta mbushës vendin ku jeton me paisje që bëjnë zhurmë, mund të jetë zgjidhja nëse vuani nga misofonia. /Familja Jone

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë