Pre, Shk 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Ministria e Shëndetësisë ka një njoftim të rëndësishëm për personat me Fibrozë Cistike

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar familjarët e pacientëve me Fibrozë Cistike që kjo ministri ka pranuar një donacion prej 55 mijë e 300 kapsulave të produkteve Pancreatin.

“Ministria e Shëndetësisë e Republikës së Kosovës njofton familjarët e pacientëve me Fibrozë Cistike dhe publikun se ka pranuar një donacion prej 55 300 kapsulave të produktit Pancreatin (Creon), që do të mundësojnë furnizimin e pacientëve me Fibrozë Cistike për disa muaj të ardhshëm,

Sasia prej 55 300 creon (në doza të 10 000 dhe të 25 000 njësive) është deponuar në Barnatoren Qendrore të SHSKUK-së dhe do t’u jepet pacientëve sipas protokolleve të trajtimit nga klinika përkatëse e QKUK-së.

Kjo sasi e produktit Creon është donacioni i fondacionit “Project Hope” nga SHBA, përkatësisht Zyra Regjionale e fondacionit në Shkup”, njofton Ministria e Shëndetësisë.

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë