Hën, Jan 18, 2021
Banner Top
Banner Top
Llojet e herpesit

Herpesi është një infeksion i zakontë që shkaktohet nga virusi me të njëjtin emër.

Një prej simptomave më të zakonta është irritimi i lëkurës, sidomos në pjesën e buzëve dhe në pjesë të tjera të trupit.

Janë dy lloje të herpesit:

HSV-1- ose tipi 1, që ndodh në pjesën e gojës dhe rreth hundës si dhe
HSV-2 – ose tipi 2 i herpesit, që ndodh në pjesën gjenitale të trupit që zakonisht paraqitet përmes kontaktit seksual./Familja Jone

Arkiva

Kategoritë