Sht, Shk 27, 2021
Banner Top
Banner Top
Lidhja mes dietës dhe ankthit

Sipas Asociacionit Amerikan të Ankthit dhe Depresionit, 18 për qind e popullsisë amerikane raportohen të përjetojnë çrregullime të ankthit për çdo vit.

Në gjithë botës sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, 3.6 për qind e popullsisë jetojnë me çrregullime të ankthit.

Hulumtuesit janë duke hulumtuar për faktorët që kontribuojnë në rrezikun që ka një person për zhvillimin e ankthit.

Sipas hulumtimit të bërë nga Canadian Longitudinal Study on Aging,  ka një lidhje të madhe mes dietës dhe ankthit.

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë