Sht, Jan 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Lëkura e mollës, ideale për personat me hipertension

Miliona njerëz në botë vuajnë nga ‘hipertensioni’. Përndryshe kjo sëmundje që ndryshe quhet si ‘sëmundje e heshtur’ po prek shumë persona për shkak të stresit dhe pirjes së duhanit

Personat që kanë hipertension, duhet të kenë kujdes shumë edhe në dietën e tyre. Këta persona bëjnë mirë që të hanë molla çdo ditë, por me lëkurë!

Molla ka aftësi për të ulur presionin e lartë të gjakut për shkak të flavonoideve që përmban. Kurse, lëkura e mollës ndihmon në rregullimin e hormoneve të lidhura me presionin e gjakut.

Këto janë disa përfitime që ju mund t’i merrni nga konsumi i lëkurë së mollës:

Përmes lëkurës së mollës bëhet detoksifikimi i mëlçisë tuaj, ulet niveli i kolesterolit të keq, ka vitaminë B12, ul ethet, lufton kapsllëkun etj.

Arkiva

Kategoritë