Die, Jan 24, 2021
Banner Top
Banner Top
Ky është vendi ku jetojnë mbi 80.000 persona të moshës mbi 100-vjeçare

Numri i njerëzve të moshës mbi 100-vjeçare në Japoni për herë të parë ka shkuar në mbi 80.000.

Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies përditësoi të dhënat e personave mbi moshën njëqind vjeç në vend bazuar në të dhënat e regjistrimit të popullsisë.

Sipas kësaj, ky numër, duke u rritur për 9.176, ka arritur në 80.450, transmeton aa.

Të dhënat tashmë 50 vite kanë shënuar një rritje të vazhdueshme, ndërsa gratë me 88 për qind përbëjnë pjesën më të madhe.

Pjesa më e madhe e personave mbi 100 vjeç janë në prefekturën Shimane në perëndim, ndjekur nga Koçi dhe Tottori.

Arkiva

Kategoritë