Die, Nën 29, 2020
Banner Top
Banner Top
Kur shpërndahet më së shumti koronavirusi? Ja cfarë thonë shkencëtarët

Ndonëse përgjithësisht dimë si të mbrohemi nga COVID-19, ende dëgjojmë gjëra që nuk i kemi dërgjuar më herët për këtë virus.

Mbajtja e maskave dhe distancës janë një veprim i duhur në mbrojtjen ndaj virusit, por kur është kohë që ai shpërndahet më së shumti?

Shkencëtarët vënë në pah se COVID-19 shpërndahet më shpejt kur personi transmetues nuk shfaqë simptoma. Zakonisht kjo ndodh deri në ditën e pestë që prej marrjes së virusit.

Në këtë përfundim studiuesit arritën pas analizimit të më shumë se 77 studimeve botërore.

Përmes marrjes së mostrave nga personat e hospitalizuar, ata vërenë se përbërësit e virusit janë të shumtë në fyt deri në pesë ditë pas marrjes së tij. /familjajone

Arkiva

Kategoritë