Mar, Mar 2, 2021
Banner Top
Banner Top
Kur fillon të qeshë fëmija?

E qeshura e parë e foshnjës suaj është njëri ndër momentet më të rëndësishme për ju si prind, por edhe për fëmijën.

Pavarësisht a është një qeshje e plotë ose jo, ju do të mundoheni që ai/ajo ta përsërisë sa më shpesh që të jetë e mundur atë.

Fillimisht fëmija “eksperimenton” me tinguj, pra britmat e gurgullimat që lëshon fëmija juaj gjatë fazës së hershme të zhvillimit të tij janë një shenjë që së shpejti do të fillojë të qeshë dhe të komunikojë me ju.

Sigurisht, përvec dëshirës së prindërve për ta parë fëmijën të lumtur, e qeshura në fazën e foshnjërisë tregon për një zhvillim të shëndetshëm të fëmijës.

Në cilin muaj fillon të qeshë fëmija?

Shumica e fëmijëve tingujt e parë të të qeshurës me zë do t’i prodhojnë diku rreth moshës katërmuajshe, por, si cdo aftësi e re, e qeshura mund të zgjasë edhe ca kohë derisa të mësohet nga foshnjet.

A mund ta bëni ju fëmijën tuaj për të qeshur?

Nuk është e nevojshme të bëni ndonjë gjë të tipit stand-up komedi për ta bërë fëmijën tuaj të qeshë. Madje e qeshura e parë e fëmijës mund të vijë nga ndonjë lodër e tij/saj ose nga ndonjë kafshë shtëpiake që mund të bëjë ndonjë lëvizje të cuditshme.

Mirëpo ka disa mënyra që ai/ajo mund të qeshë me ju. Ato mënyra janë:

Fytyra qesharake: Foshnja juaj i di shprehjet tuaja deri tani dhe shpesh përpiqet t’i imitojë ato. Bërja e një fytyre pa kuptim, si hapja e gojës tuaj të gjerë ose nxjerrja e gjuhës, mund të jetë mjaft e papritur për ta bërë të voglin tuaj do ta bëjë të qeshë.

Gudulisje barku: Kush mund t’i rezistojë një barku të vogël të ëmbël? Gudulisja e barkun të fëmijës suaj është një mënyrë e shkëlqyeshme për të prodhuar një të qeshur barku.

Të kënduarit: Mos u shqetësoni nëse zëri juaj është paksa i dobët – fëmija juaj thjesht adhuron zërin tuaj. Këngët me lëvizje argëtuese të duarve (mendoni “Itsy Bitsy Spider” ose “Rrotat në autobus”) janë hite të mëdha me të vegjlit, dhe nuk ka duartrokitje më të mirë se të qeshurat.

Puthje hundësh: Kjo fytyrë e vogël është aq e puthshme, por një zbutje e rregullt është ajo që fëmija juaj pret. Zhvendoseni duke fërkuar hundët dhe shikoni nëse i vogli juaj reagon me një buzëqeshje të gëzuar.

Burimi: Very Well Family

Arkiva

Kategoritë