Mër, Mar 3, 2021
Banner Top
Banner Top
Kur duhet ta bëjë fëmija juaj testin e parë në sy?

Ju dëshironi të keni çdo gjë nën kontroll sa i përket shëndetit të fëmijëve të vegjël qysh në fillim – dhe kjo përfshin edhe shëndetin e syve. Por kur është koha e duhur për të filluar kontrollimin e syve të fëmijës tuaj?

Është e rëndësishme të mos vononi testet e syve për foshnjat e reja dhe fëmijët, sepse disa probleme të hershme të syrit mund të ndikojnë në vizionin për jetën. Zbulimi i hershëm i problemeve mund të bëjë që një çështje e vogël të mos bëhet diçka madhore (dhe më e vështirë për t’u trajtuar).

Okulisti pediatrik Elias Traboulsi, MD, MEd, thekson që testet e syve nuk janë thjesht një mënyrë për të ditur nëse fëmija juaj ka nevojë për syze. Ashtu si kontrollet e rregullta me një pediatër, testet e syve kanë të bëjnë me kujdesin parandalues.

Dr Traboulsi rekomandon një test gjithëpërfshirës të syve nga një profesionist i kujdesit për sytë nëse është e mundur deri në moshën 1 vjeçare, që të përsëritet para kopshtit në fëmijë pa ndonjë problem të dukshëm në sy. Këto teste mund të zbulojnë një larmi anomalish në refleksin e dritës nga nxënësi dhe në aspektet e jashtme të syrit dhe shtrirjes okulare.

Testet e parakohshme mund të sjellin probleme serioze

Kushtet e padiagnostikuara ose anomalitë mund të çojnë në humbje të shikimit. Sidoqoftë, është e mundur që të shërohen disa probleme nëse ato kapen herët, thotë Dr. Traboulsi.

  • Një shembull klasik është syri dembel. Fëmijët me këtë gjendje kanë njërin sy që është më i dobët se tjetri.
  • Një nga problemet më të zakonshme të vizionit tek fëmijët, syri i demit zakonisht i përgjigjet mirë trajtimit. Kjo mund të përfshijë pika syri ose syze.
  • Një shembull tjetër janë sytë e kryqëzuar, ku njëri ose të dy sytë kthehen nga brenda ose jashtë. Kjo mund të kërkojë syze të posaçme.

Mjeku juaj mund të mos gjejë probleme në fillim. Por nëse keni akoma shqetësime, vazhdoni të punoni për të zbuluar problemin. Diskutoni për shenjat që po shihni me mjekun e fëmijës tuaj ose merrni një mendim të dytë, nëse është e nevojshme./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë