Pre, Jan 22, 2021
Banner Top
Banner Top
Konfirmohet rasti i parë me Covid-19 tek të porsalindurit në Kosovë, gjendja e foshnjës stabile


Klinika e Neonatologjisë në Kosovës ka raportuar për rastin e parë tek të porsalindurit me Covid-19.

Gjendja e foshnjës raportohet të jetë stabile, mirëpo kërkohet që të kemi kujdes të shtuar. 

“Foshnja është pranuar para dy ditëve në Klinikën e Neonatologjisë me temperaturë. Pas bërjes së analizave, pasiqë nana dhe anëtarët e tjerë të  familjes kanë dalë pozitiv, ne ua kemi bërë testin dhe po ashtu foshnja ka rezultuar pozitiv me Covid-19. Ajo ka pneumoni, është me temperaturë dhe gjendet në Kujdesin Intenziv në hapësirën e ndarë vetëm për vetëm për foshnjet me Covid. Kjo është foshnja e parë me Covid pozotiv. 4170 gram pesha trupore. Gjendja e saj është stabile”, tha Drejtori i Klinikës Xhevdet Gojnovci, për Express.

Arkiva

Kategoritë