Enj, Shk 25, 2021
Banner Top
Banner Top
Kompania “Johnson dhe Johnson”, kërkon  të miratohet vaksina e saj

Kompania farmaceutike “Johnson dhe Johnson” i kërkoi Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave të miratojë vaksinën e saj për përdorim urgjent në formën e një doze të vetme.

Kërkesa e kompanisë pasoi një raport më 29 janar, i cili thotë se testimi global klinik ka treguar se efektiviteti i kësaj vaksine në parandalimin e infeksionit të koronavirusit është 66 përqind.

Vaksina, e cila jepet në një dozë të vetme, mund të përshpejtojë shpërndarjen dhe të thjeshtojë fushatën amerikane të imunizimit, raport Reuters.

Ndryshe nga vaksinat Pfizer dhe Modern, të cilat jepen në dy doza, vaksina Johnson & Johnson nuk kërkon një dozë të dytë ose transport në temperatura të ulëta.

Pas kërkesës së kompanisë për regjistrimin e vaksinave, rregullatorëve do t’u duhet kohë për të analizuar të dhënat dhe për t’u takuar me një komitet këshillimor.

Shtetet e Bashkuara kanë një marrëveshje për të blerë 100 milion doza të kësaj vaksine për një miliard dollarë, me mundësinë e blerjes së 200 milion doza të tjera.

Kompania “Johnson and Johnson” njoftoi se është gati të dorëzojë vaksina menjëherë pas miratimit dhe planifikon të japë një miliard doza në 2021, të cilat do të prodhohen në SHBA, Evropë, Afrikën e Jugut dhe Indi. Vaksina përdor adenovirusin e tipit 26 për të injektuar proteina të koronavirusit në qelizat e trupit dhe për të nxjerrë një përgjigje imune.

Arkiva

Kategoritë