Pre, Jan 15, 2021
Banner Top
Banner Top
Klinika e Neurologjisë bëhet me dhomë për pacientë me Sklerozë Multiple

Në Klinikën e Neurologjisë është përuruar dhoma për trajtimin e pacientëve me Sklerozë Multiple, investim nga Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës dhe kompania Roche, e cila ka dhënë donacion për këtë qëllim.

Kryetari i Shoqatës së Neurologëve të Kosovës, Afrim Blyta, tha se aktivizimi i këtij shërbimi është rezultat i punës 10 vjeçare të një​ ekipi të jashtëzakonshëm​ profesionistësh në Klinikën e Neurologjisë.

Prof. Blyta, theksoi mes tjerash, se mejkët tanë janë të përgatitur për të trajtuar​ raste të tilla, sikurse mjekët në të gjithë botën.

Ndërkaq, Drejtori i Klinikës së Neurologjisë, Nexhmedin Shala, theksoi se dhoma e re do të shërbejë si spital ditor. Ai u shpreh i bindur që QKUK do ta ketë shumë shpejt edhe repartin e veçantë për trajtimin e personave me Sklerozë Multiple.

Ai ka falenderuar të gjithë ata që kanë kontribuar për të bërë të mundur funksionalizimin e kësaj dhome.

Kjo dhomë lëshohet në funksion në kuadër të shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Sklerozës Multiple, e cila është shënuar me 31 Maj.

Image may contain: 2 people, people standing and indoor
Image may contain: people sitting, plant, table and indoor

Arkiva

Kategoritë