Enj, Sht 24, 2020
Banner Top
Banner Top
Humbja e oreksit, simptomë e mundshme e koronavirusit te fëmijët

Shkencëtarët kanë paralajmëruar se nëse fëmija juaj sjell në shtëpi një drekë të paketuar të pa ngrënë, mund të jetë një shenjë e coronavirusit.

Prindërit dhe mësuesit tani po paralajmërohen të shikojnë për simptoma më pak të njohura të sëmundjes ndërsa shkollat​​ kthehen dhe rreziku i infektimit rritet.

Më shumë se një e treta e fëmijëve të moshës që vijojnë shkollën, të prekur nga COVID-19 vuajnë nga humbja e oreksit që i shtyn ata të heqin dorë nga vaktet ushqyese.

Një ekip nga King’s College në Londër ka monitoruar qindrafëmijë të infektuar duke përdorur një aplikacion celulargjurmues të simptomave COVID-19.

Ata zbuluan se shumica e të rinjve që testojnë pozitivisht nuktregojnë shenja klasike të virusit, të tilla si një kollë e vazhdueshme, ethe ose humbjen e nuhatjes.

Në vend të kësaj, ata gjetën se shumica e të rinjve me virus kishin tendencë të anashkalonin vaktet, të vuanin dhimbje kokedhe të ndjeheshin të rraskapitur.

Pesë simptomat kryesore të personave në nën moshën 18 vjeçareme virusin ishin: lodhja (55 për qind), dhimbje koke (53 përqind), ethe (49 për qind), dhimbje fyti (38 për qind) dhe humbjee oreksit (35 për qind).

Aplikacioni zbuloi gjithashtu se një në gjashtë (15 për qind) fëmijë që rezultuan pozitivë pësuan një skuqje të lëkurës e cilakruhej vazhdimisht, shkruan dailymail.

Kjo ishte e ndryshme krahasuar me të dhënat e aplikacionit përtë rriturit: lodhje (87 për qind), dhimbje koke (72 për qind), humbje e nuhatjes (60 për qind), kollë e vazhdueshme (54 përqind) dhe dhimbje të fytit (49 për qind).

Gjetjet bazohen në të dhëna nga 198 fëmijë me teste pozitivedhe 15.800 teste negative.

Një e treta e fëmijëve me COVID-19 nuk treguan shenjainfeksioni, duke përforcuar gjetjet e mëparshme se shumë janëasimptomatikë.

Gjithnjë e më shumë simptoma të COVID-19 po raportohen, ndërsa mjekët dhe shkencëtarët mësojnë më shumë rreth virusit i cili u zbulua vetëm disa muaj më parë.

Arkiva

Kategoritë