Sht, Mar 6, 2021
Banner Top
Banner Top
Humbja e flokëve si pasojë e problemeve me gjëndër tiroide

Humbja e flokëve mund të ndodhë kur gjëndra tiroide nuk funksionon si duhet. Gjëndra tiroide, është përgjegjëse për hormonet – që trupi i përdor për energji dhe mundëson organet dhe muskujt të funksionojnë si duhet.

Kjo gjëndër ka një rol qenësor në zhvillimin dhe mbajtjen e focilive të flokëve.

 Disa herë humbja e flokëve, është diçka normale. Njerëzit humbasin 50 deri në 100 fije flokë çdo ditë e kjo është normale për ciklin normal të rritjes së flokëve.

Njerëzit që kanë probleme me gjëndrën tiroide, mund të ballafaqohen edhe me humbje të flokëve.

Nëse keni humbje të flokëve dhe simptoma si: ndjesi te ftohjes, humbje te peshës, lodhje e kapsllëk – atëherë ju mund të vuani nga probleme me gjëndër tiroide./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë