Enj, Maj 28, 2020
Banner Top
Banner Top
Gratë shtatzëna që janë me diabet, lindin fëmijë me sëmundje të zemrës

Gratë shtatzëna që janë me diabet, kanë rrezik që të lindin fëmijë me sëmundje të zemrës.

Sipas një studimi fëmijët, nënat e të cilëve ishin të diagnostifikuara me diabet para dhe gjatë shtatzënisë, kishin 34% më shumë mundësi që të preken nga sëmundjet e zemrës.

Ky studim i kryer nga shkencëtarët danez në bashkëpunim me Aarhus Univeristy Hospital, deklaruan që nuk ka asnjë dallim nëse nëna është e dignostifikuar me diabet të tipi 1 apo 2.

Ata argumentojnë që nivelet e larta të glukozës në tremujorshin e parë të shtatzënisë, ndikojnë tej mase në zhvillimin e zemrës së bebës./Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë