Sht, Mar 6, 2021
Banner Top
Banner Top
Gjithçka rreth hormoneve seksuale të femrave

Hormonet e seksit tek femrat, kanë një rol qenësor në zhvillimin seksual, riprodhimin dhe në gjithë shëndetin në përgjithësi.

Hormonet e seksit ndryshojnë me kohë,  por disa prej ndryshimeve më të rëndësishme ndodhin gjatë adoleshencës, shtatzënisë dhe monopauzës.

Hormonet ndihmojnë në rregullimin e shumë proceseve trupore, të tilla si oreksi, gjumi dhe rritja.

Gjëndrat kryesore që prodhojnë hormonet seksuale janë gjëndrat mbiveshkore dhe vezoret.

Hormonet seksuale të femrave përfshijnë: estrogjenin, progesteronin dhe një sasi e vogël e testosteronit./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë